Hlavní obsah

Stavební odbor dodatečně povolil Oulického černé stavby

Ústí nad Labem

Stavební odbor ústeckého magistrátu dodatečně zlegalizoval na černo postavené stavby na pozemku Patrika Oulického v Moravanech v CHKO České Středohoří, napsal v pondělí deník Blesk. Již dříve úředníci nařídili, aby Oulický nazývaný regionálním kmotrem místní ODS, snížil gabionové opěrné zdi a zboural zastřešený vjezd. Stavební povolení na venkovní bazén ale úřad zpětně udělil.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Šedá eminence severočeské ODS Patrik Oulický

Článek

"Ve věci bazénu bylo stavebním odborem vydáno dodatečné povolení stavby a souhlas s užíváním, toto rozhodnutí je již v právní moci," potvrdila Blesku vedoucí oddělení sekretariátu ústeckého primátora Klára Křivská.

Počátkem letošního roku úřad Oulickému, který je nazýván šedou eminencí severočeské ODS, nařídil snížit na černo postavený zastřešený vjezd na pozemek, v květnu přibylo rozhodnutí o opěrných zdech. Na Oulického pozemku už ale podle Blesku vyrostl nový krytý vjezd.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Dům a celý rekreační areál podnikatele Oulického je obehnán masivní zdí.

Kolem svého domu umístěného v chráněné krajinné oblasti České středohoří vybudoval část staveb bez stavebního povolení, některé dokonce na takzvaném nezastavitelném území. Řízení o odstranění černých staveb začal původně s Oulickým vést trmický stavební úřad, do jehož pravomoci případ spadá. Na jeho postup si Oulický stěžoval na ústeckém krajském úřadě, který celý případ předloni na jaře předal do Ústí nad Labem.

Ústecký stavební úřad řízení kvůli údajným nesrovnalostem v územním plánu pozastavil. O zahájení nového řízení se před rokem zasadil ombudsman Otakar Motejl. Úředníci, kteří případ loni odložili, se prý dopustili hrubých chyb.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám