Hlavní obsah

Kvůli sexuální výuce kritizovaného ředitele se zastala radnice Prahy 13

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Praha 13 podpořila ředitele Základní školy Kuncova Pavla Petrnouška, kterého kritizoval ministr školství kvůli sexuální výchově. Jedna z učitelek totiž v pořadu České televize řekla, že si děti na Petrnouškův způsob výuky stěžují, ředitel jí pak prý pohrozil vyhazovem. Zatímco ministr Josef Dobeš (VV) se zastal učitelky, městská část stojí za Petrnouškem. Podle mluvčího městské části Samuela Truschky nyní čekají na posouzení České školní inspekce.

Foto: Petr Horník, Právo

Starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS)

Článek

"Ministr školství se veřejně postavil na jednu stranu sporu, aniž by vyslechl argumenty druhé strany. Základní škola Kuncova je ze strany rodičů dlouhodobě hodnocena velmi pozitivně a ředitel Pavel Petrnoušek má plnou důvěru vedení městské části," uvedl starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS).

Celý spor začal, když učitelka francouzštiny Arjana Shameti minulý týden prezentovala své poznatky a názory na téma sexuální výchova v diskusním pořadu České televize Máte slovo. Žáci se jí prý svěřují, že se v hodinách vedených Petrnouškem stydí. Výchova je jim nepříjemná a uráží je. Ředitel je ale autorem příručky sexuální výchovy a poté, co učitelka vystoupila v televizi, jí prý pohrozil vyhazovem, protože vynesla tajné informace a poškodila dobré jméno školy.

"Jedná se o velmi kvalifikovanou pedagožku. Stala se nepochybně ombudsmanem některých dětí, které nejsou spokojeny se sexuální výchovou na této škole," uvedl v pátek na tiskové konferenci ministr Dobeš. Ředitel je podle něj "byznysmanem" v oblasti sexuální výchovy. Děti se tak dostávají pod dvojitý tlak ředitele školy a obchodníka, řekl ministr s tím, že na školu pošle inspekci a kantorka má plnou podporu ministerstva včetně právní. Kontroverzní příručku ministerstvo už dříve stáhlo z webu.

Na výsledky kontroly čeká i Praha 13, která je zřizovatelem školy. Vedení zároveň upozornilo, že do výchovně-vzdělávacího procesu nemůže nijak zasahovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám