Hlavní obsah

Muže na Znojemsku zavalil podomácku postavený traktor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trstěnice

Těžká zranění utrpěl dnes po poledni šestačtyřicetiletý muž, na kterého se v Trstěnicích na Znojemsku převalil traktor. Vyprostili jej hasiči a vrtulník jej transportoval na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Brně. Jeho zranění jsou závažná, řekla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Zraněného přepravil vrtulník

Článek

Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška šlo o podomácku vyrobený traktor. Příčinu neštěstí zatím policie nezná, zřejmě ale šlo o nešťastnou náhodu nebo chybu řidiče. Traktor se převrátil a muž zůstal pod ním.

Po příjezdu záchranářů byl při vědomí. Kvůli mnohačetným zraněním hrudníku a břicha měl kritické potíže s dechem. "Zasahující lékař jej musel uvést do umělého spánku a zajistit dýchání pomocí umělé plicní ventilace," uvedla Zuchová.

Po transportu vrtulníkem převzali muže do péče brněnští lékaři. Mluvčí Fakultní nemocnice Anna Mrázová v podvečer řekla, že se mužův stav podařilo stabilizovat. "Zranění jsou vážná, ale už není v přímém ohrožení života," uvedla Mrázová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám