Hlavní obsah

Soud zamítl žalobu na volby v Karlově Studánce

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlova Studánka

Krajský soud v Ostravě zamítl žalobu na obecní úřad i na neplatnost nedávných opakovaných voleb v Karlově Studánce na Bruntálsku. Návrh podal Michal Perout, který byl jedním z lidí, kteří v obci nemohli volit. Obec je totiž vyškrtla ze seznamu voličů.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Karlova Studánka

Článek

„Soud návrh, kterým se navrhovatel domáhal neoprávněného vyškrtnutí ze seznamu voličů Karlovy Studánky, zamítl,“ potvrdila mluvčí soudu Lucie Böhmová. Tvrzení Perouta, že je občanem obce, je podle soudu velmi obecné, nekonkrétní a nevypovídá nic o jeho faktickém naplnění vztahu k obci.

„Soud si vyžádal další listiny, které navrhovatel uváděl jako přílohy návrhu. V těch sice uvedl, že v obci přebývá, tvoří, utrácí peníze, činí výběry z bankomatu, používá relaxační zařízení a pořádá kulturní akce, ovšem soud může poskytnout ochranu vyškrtnutému voliči, který pravdivost takových tvrzení také soudu osvědčí,“ přiblížila pochybnosti soudu mluvčí.

Podle ní však navrhovatel soudu nepředložil žádné důkazy, a ani jinak pravdivost tvrzení neosvědčil. Protože soud zamítl stížnost na vyškrtnutí ze seznamu voličů, odmítl i návrh na vyslovení neplatnosti voleb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám