Hlavní obsah

Ve škole na Prostějovsku se objevily dva případy žloutenky

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobromilice

Dva prokázané případy onemocnění virovou hepatitidou typu A, žloutenkou, zaznamenali epidemiologové na Prostějovsku. Podle informací Práva se „nemoc špinavých rukou“ vyskytla v základní škole v Dobromilicích na Prostějovsku. Lékaři podnikli nutná protiepidemická opatření.

Foto: Profimedia.cz

Žloutence se přezdívá "nemoc špinavých rukou".

Článek

„Situace je spíše ojedinělá, ale není dramatická, není třeba podléhat panice, ale je třeba upozornit na preventivní opatření,“ sdělila v pátek vedoucí protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice v Olomouci Růžena Halířová.

„Důležité je dodržovat hygienický režim, důslednou dezinfekci rukou a povrchů. Lidé v okolí výskytu se musí podrobit lékařskému vyšetření,“ řekla Halířová. Vyvrátila informace, že kvůli nemoci byla již v Dobromilicích uzavřena základní škola.

„Škola není uzavřena, výuka probíhá, hygienici stanovili režimová opatření. Jsou pozastaveny volnočasové aktivity,“ sdělila epidemioložka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám