Hlavní obsah

Ve Sněmovně prý probíhá mučení, Huml se chce obrátit na Ústavní soud

Upírání spánku je mučení a je v rozporu s Ústavou a listinou základních práv a svobod. Nezařazený poslanec Stanislav Huml proto chce zákony schválené během "nekonečných" schůzí Sněmovny napadnout u Ústavního soudu. Poslanec to ve čtvrtek oznámil v tiskovém prohlášení s tím, že po mnoha hodinách nejednají o zákonech bdělí poslanci, ale "parta duchů".

Foto: Novinky

Stanislav Huml

Článek

"Napadnu u Ústavního soudu všechny zákony, které byly schváleny po více jak 24 hodinách jednání bez spánku. Neprojednala je skupina bdělých a plnohodnotných poslanců, ale parta duchů, která ani nevěděla, o čem hlasuje," uvedl Huml, jenž byl zvolen za vládní Věci veřejné, nyní ale spolupracuje s opozičními sociálními demokraty.

Koalice odhlasovala i noční a víkendové jednání Sněmovny kvůli obstrukcím ČSSD při projednávání reformních a úsporných zákonů, které vrátil opoziční Senát. Sněmovna jednala takřka nepřetržitě zhruba 40 hodin - schválena zatím ale nebyla žádná z patnáctky předloh. Jen o zákonu omezujícím státní podporu stavebního spoření jednali poslanci 20 hodin a hlasovat o něm budou nejdříve ve čtvrtek večer.

Huml tvrdí, že koalice zneužívá své dominantní postavení v dolní komoře, když odmítá opoziční návrhy na přerušení jednání na dobu nutnou pro spánek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám