Hlavní obsah

Parkanová řvala smíchy, odrovnal ji Kalousek s brouky

Novinky, jim
Praha

Zákon o stavebním spoření lze bez debat označit za dosud nejdiskutabilnější téma ve Sněmovně. Poslanci o něm zatím nahovořili kolem 25 hodin. Unavení poslanci koalice se snaží být ve střehu, aby jim neuniklo žádné zákeřné hlasování, náladu se ale občas podařilo odlehčit. Například Miroslav Kalousek (TOP 09) bavil natolik, že předsedající poslankyně se smíchy neudržely.

Článek

Kalousek kolem čtvrteční druhé hodiny ranní reagoval na projev poslance ČSSD Pavla Ploce, který mluvil o ratingu, přičemž ekonomický termín pocházející z angličtiny vyslovoval podle zásady „jak píšu, tak čtu“, tedy nikoli "rejting".

Kalousek se nad slovem rating pozastavil a Ploce se sarkasticky otázal, co termín znamená. Později se mu však omluvil: „Já už jsem totiž pochopil, co je to ten ráting a jakou má souvislost s těmi odpornými brouky, tak už mi to nemusíte vysvětlovat,“ řekl pobaveným poslancům Kalousek.

Záhada odporných brouků a rátingu

Podobnost slova se jménem tzv. vůdce třetí útočné směny Davida Ratha (ČSSD), se nabízí. Tento poslanec předtím předčítal pojednání z biblické Apokalypsy o kobylkách, které vzbudilo ve Sněmovně rozpaky.

Rath má za úkol koordinovat jednu ze tří skupin poslanců soc. dem., které se při obstrukcích průběžně střídají. Rath se ostatně vzápětí přihlásil o slovo, ale předsedající Vlasta Parkanová (TOP 09) ho nebyla schopna vyvolat, protože ji přemohl smích. Také její kolegyni předsedkyni Sněmovny Miroslavu Němcovou (ODS) zlomila situace v pase.

O tom, že program Sněmovny je nabitý, pestrými hláškami se to tam jen hemží a poslanci po dvou probdělých nocích jsou již unaveni, svědčí například to, že Vlasta Parkanová ráno už nedokázala popsat, co bylo předmětem legrace v jednacím sále a čemu se to smála.

Reklama

Výběr článků

Načítám