Hlavní obsah

Smutné a absurdní obstrukce, pustil se Klaus do ČSSD

Právo, Novinky, dan, jas
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus zkritizoval obstrukce ve Sněmovně. Noční maraton považuje za smutný a absurdní. K obstrukcím v úterý sáhla ČSSD při projednávání norem, které poslancům vrátil Senát. ČSSD kritiku odmítla s tím, že pro obstrukce se rozhodla po zralé úvaze.

Článek

Klaus byl sice podle svých slov vždy ideologickým odpůrcem ČSSD, ale viděl ji jako státotvornou stranu. Pokud by ovšem pokračovala v takové politice, tak by tento potenciál ztratila, uvedl Klaus.

Poslanci od úterního dopoledne až do středečního rána jednali o jediném návrhu, přičemž se nedobrali k finálnímu hlasování. ČSSD obstrukce považuje za legitimní postup, kterým hodlá bránit přijetí vládou navrhovaných reforem.

Poslanci ČSSD se proto řadu hodin střídali za řečnickým pultíkem s projevy, které odsuzovaly návrh na omezení státní podpory stavebního spoření.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v reakci na prezidentova slova uvedl, že dřívější Sněmovní obstrukce Klaus nekomentoval. Sobotka dodal, že podle všeho prezident ztrácí svou deklarovanou nadstranickost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám