Hlavní obsah

Nejlevnější lístky na Barcelonu? Ve Sněmovně kvůli prodlouženému jednání

Právo, ada, nig
Praha

Kde se nabízely nejlevnější vstupenky na fotbalový šlágr Viktoria Plzeň - FC Barcelona? Zatímco na internetu se šplhaly během dne až k pěti tisícům, ve Sněmovně byly k mání hodně levně, smál se Marek Benda (ODS).

Foto: Petr Horník, Právo

Jednání Sněmovny. Ilustrační foto

Článek

Řada poslanců totiž měla o úterním večeru jinou představu, než jednat do noci o stavebním spoření nebo záchranné zdravotní službě. Kolik vstupenek narychlo změnilo majitele, se nezjistí, protože se nikdo k tomu, že ho ještě odpoledne hřála v kapse, nehlásil.

Do Edenu se nechystali ani sportovci Jiří Šlégr (nezař.) či ministr kultury Jiří Besser (TOP 09). Oba doufali, že si najdou chvilku alespoň na televizi.

O tom, že by někdo mohl na dvě hodiny zmizet ze Sněmovny do Vršovic, si mohli poslanci nechat jen zdát. Hlavně ti koaliční, protože opozice jim co chvíli udělala hlasovací „cvičení“, když vypozorovala, že počet vládních poslanců klesl, a tak hbitě žádala o přerušení schůze tu na týden, tu na měsíc.

„Byl by zastřelen před nástřelným valem,“ žertoval premiér a šéf ODS Petr Nečas na otázku, co by udělal tomu, kdo by se přesto vytratil. Jak přiznal Právu, mohl na fotbal jít, nabídku dostal, ale „prozíravě“ ji nepřijal. Stejně tak prý tušil zradu i předseda zahraničního výboru David Vodrážka (ODS) a lístky odmítl.

„Zajímavé je, že všichni se shání po lístcích na Barcelonu a nikdo nechce na Plzeň. Žádní vlastenci,“ povzdychl si nastydlý premiér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám