Hlavní obsah

Zpěvačku Věru Bílou zřejmě vystěhuje až exekutor

Právo, Ivan Blažek

Až exekutor zřejmě vystěhuje někdejší světově proslulou zpěvačku Věru Bílou z jejího obecního bytu v Rokycanech. Radnice jí dala už před rokem výpověď kvůli dluhům, na její vystěhování však zatím čeká marně. To by se však teď mělo změnit.

Foto: Jan Handrejch , Právo

Věra Bílá na náměstí v Rokycanech

Článek

„Máme rozhodnutí od okresního soudu v Rokycanech o vyklizení bytu. Proti tomu se neodvolala, už tedy nabylo právní moci,“ řekl Právu rokycanský starosta Vladimír Šmolík (ČSSD). „Nyní musíme udělat další krok – právníkovi firmy, která pro nás zajišťuje bytovou správu, jsem sdělil, ať okamžitě podá návrh na vyklizení inkriminovaného bytu. Zajišťovat to bude exekutorský úřad,“ uvedl starosta. Kdy na exekuci dojde, není zatím jasné. „Měla by to být otázka několika týdnů, maximálně měsíců,“ poznamenal Šmolík.

Věra Bílá obývá 1+1 v historickém centru Rokycan přes třicet let. Na rozdíl od ostatních nájemníků dotčeného domu odmítla v roce 2007 byt odkoupit za necelých padesát tisíc do osobního vlastnictví. Když o koupi projevila zájem letos v létě, radnice jí odmítla. „Byt prodáme, ale za obvyklou cenu. Ta bude činit maximálně šest set tisíc, hodnotu bytu snižuje fakt, že už je tam více než rok odpojená elektřina a plyn,“ uvedl starosta.

Zpěvačce, jejíž kariéru překazila údajná nespolehlivost i vášeň pro hrací automaty, radnice stále nabízí možnost přestěhovat se do obecního holobytu - jedné místnosti se sociálním zařízením. „Už to není naší povinností, ale tu šanci stále má,“ dodal Šmolík.

V současné době se Bílá v rokycanském domě nezdržuje. „Údajně přebývá v Třemošné u Plzně,“ uzavřel Vladimír Šmolík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám