Hlavní obsah

ČSSD představila sedm bodů proti hospodářské krizi

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm opatření pro zmírnění dopadů ekonomické krize na českou ekonomiku představila v pondělí ČSSD. Podle jejího šéfa Bohuslava Sobotky by vláda premiéra Petra Nečase měla odložit penzijní a daňovou reformu, nezvyšovat DPH, zaměřit se na aktivní politiku zaměstnanosti či podpořit diversifikaci hospodářství.

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva Lubomír Zaorálek s Bohuslavem Sobotkou a Davidem Rathem (všichni ČSSD)

Článek

Podle Sobotky nelze důvody pro neradostnou prognózu vývoje ekonomiky hledat jen v problémech eurozóny, ale i v negativních dopadech vládní rozpočtové a hospodářské politiky a skutečnosti, že v ČR řadu let neroste domácí spotřeba. ČSSD prý očekává ještě horší vývoj, než avizuje ministerstvo financí. [celá zpráva]

„Premiér Nečas má v poslední době zajímavý zvyk, že cokoli, co se mu nedaří a když potřebuje odvést pozornost, tak vždy najde viníky v bruselských byrokratech a špatném stavu eurozóny,“ uvedl Sobotka.

Kromě pěti již zmíněných bodů soc. dem. dále navrhuje schválit zákony proti daňovým únikům či převést peníze EU z fondů ministerských programů, kde jsou potíže s jejich čerpáním, na regionální programy, kde je financí nedostatek.

Reklama

Výběr článků

Načítám