Hlavní obsah

Žena ve Varnsdorfu pobírala dávky, na nákup vyrazila taxíkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorf

Kontroly, při nichž se policisté spolu s úředníky radnice zaměřují na zneužívání dávek, nesou své plody. Mimo jiné se jim podařilo odhalit ženu, která ačkoli pobírá sociální dávky, vyrazila na nákup taxíkem. Ženu proto čeká postih a část dávek propříště dostane ve formě poukázek. V síti kontrol uvízli i další výtečníci.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zneužití sociální podpory dokázali například řidiči vozu, který je rovněž odkázán na dávky. "Kontrolou dokladů k vozidlu bylo zjištěno, že řidič pobírající sociální dávky, je plátcem povinného pojištění vozidla i přesto, že není vlastníkem vozidla," konstatovala radnice na webových stránkách.

Majitelé vozu, kteří pro dávky chodí, často přehlásí auto na někoho jiného, povinné ručení ale musí platit dál. Proto se radnice zaměřují spíše na tyto platby než na údaje o tom, kdo je formálně majitelem vozu.

Kontroloři během dvoudenní akce odhalili i dalších devět osob, které ačkoli pobírají dávky, trávily čas hraním na automatech. "Těmto osobám bude tedy v dalším měsíci 65 procent dávky vyplaceno v peněžních poukázkách," osvětlila radnice další postup.

Policisté v rámci kontrol odhalili rovněž osobu, po níž bylo vyhlášeno pátrání.

V Chomutově zabavovali auta

Radnice slibuje, že podobné kontroly budou pokračovat. Kontroly probíhají už několik měsíců, protože radnice není spokojena s tím, že lidé, ačkoli často mají dluhy, pobírají dávky, které poté naházejí do hracích automatů. Takto zaměřené kontroly probíhají například v Rumburku. [celá zpráva]

Pokud radnice zjistí, že člověk, který pobírá dávky v hmotné nouzi, určené na zajištění základních potřeb, je utrácí za věci, které jsou zbytné, pak lidé dostávají poukázky na potraviny, aby finance nezneužívali.

V Chomutově nedávno lidem dokonce odebírali i auta, pokud zjistili, že člověk, který přijel zaplatit pojistku, má u obce dluh.

Reklama

Výběr článků

Načítám