Hlavní obsah

Bude zataženo a deštivo, vyšší teploty se ale nevzdávají

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprve se do Česka přihrne od západu studená fronta, která s sebou přinese hustá mračna a deště. Během svátku a nadcházejícího víkendu se pak snese do české kotliny mlžný opar a pošmourno vydrží i v dalších dnech. Teploty ale podle Dagmar Honsové z Meteopressu zůstanou nad deseti stupni Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Oblačnosti bude přibývat ve čtvrtek s postupující studenou frontou od Německa. Zataženo bude převážně po celý čtvrtek a přibývat bude pomalu i dešťů. Teploty se budou pohybovat mezi devíti až 13 stupni Celsia, na Moravě a ve Slezsku mohou vystoupat až k 15 stupňům. Prudký vítr o rychlosti dosahující v nárazech až 54 kilometrů v hodině ale pocitovou teplotu sníží zhruba o dva stupně.

Páteční ráno bude ještě deštivé, oblačnosti i srážek však bude postupně od západu ubývat. Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu od devíti k pěti stupňům, odpoledne porostou k deseti až 14 stupňům Celsia. V nižších polohách zůstane zataženo s nízkou inverzí a občasným mrholením, pouze na horách se mohou mlhy rozplynout a obloha se zcela vyjasní.

Podzimní chmury

„Rekord pro 28. říjen je veden od roku 1980, kdy teploty překonaly 20 stupňů. Opačný rekord ale svědčí také o mrazech, takže tentokrát zůstaneme v takovém středu,“ doplnila Honsová.

Nejinak bude i o víkendu. Po oba dny se v údolí udrží mlhy, průměrné ranní teploty poklesnou k rozmezí od sedmi ke třem stupňům, přes den se očekávají teploty maximálně mezi devíti až 13 stupni Celsia. Na horách by mělo být opět jasno s teplotami kolem jednoho stupně. Nadále bude vát čerstvý vítr, maximálně však jen do 20 kilometrů v hodině.

Podle Honsové by chmurné počasí s inverzním charakterem mělo vydržet i v prvních listopadových dnech. „Už nám volají lékaři, že se jim množí pacienti s podzimními depresemi, k tomu se přidá změna času, takže pro citlivé lidi nic příjemného,“ podotkla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám