Hlavní obsah

Nezachovávejme daňové zvýhodnění stravenek, doporučil výbor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněmovní rozpočtový výbor ve středu nedoporučil poslancům zachovat daňové zvýhodnění stravenek a zároveň s tím zrušit vládou navrhovaný daňový bonus. Ve výboru s tímto návrhem neuspěly vládní Věci veřejné. Výbor neschválil ani jejich další požadavek na zvýšení firemní daně o jeden procentní bod na 20 procent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Výbor naopak doporučil navzdory nesouhlasu ministerstva financí vložit do zákona o jednom inkasním místě jiné rozdělení odvodů z loterií. Část výtěžku by měla jít na sport, část na veřejně prospěšné účely a zbytek by měl připadnout obcím.

Další návrh, jenž rozpočtový výbor přijal, se týká zdanění prodeje cenných papírů. Dosud platí daň investor, který akcie prodá do šesti měsíců od jejich nabytí. Vláda navrhuje prodloužit dobu na pět let. Výbor se shodl na jednom roce.

Vládní návrh o jednom inkasním místě, tedy daňová reforma, počítá mimo jiné s rušením různých daňových výjimek a se zrušením takzvané superhrubé mzdy. Má zjednodušit výběr daní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám