Hlavní obsah

Bývalý liberecký primátor se vzdal funkce v krajském zastupitelstvu

Právo, sz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Bývalý liberecký primátor a současný ekonomický ředitel Krajské nemocnice Liberec Jiří Kittner (ODS) rezignoval na funkci krajského zastupitele.

Článek

"Příčinou nejsou žádné problémy s vyšetřováním okolo Mistrovství světa v klasickém lyžování. Liberecký kraj má 83procentní podíl v krajské nemocnici, kde jsem ekonomických ředitelem. Podle zákona se ještě nejedná o střet zájmů, ale chci tak předejít eventuálním budoucím problémům,“ řekl Právu Kittner.

Dodal, že post městského zastupitele si ponechá, protože Liberec není rozhodujícím vlastníkem nemocnice. Ředitel Kittner se ještě v úterý přijde rozloučit do krajského zastupitelstva, které za něho bude jmenovat zastupitelku Danu Halberstadtovou.

Protikorupční policie obvinila koncem září bývalého libereckého primátora Jiřího Kittnera  ze zneužití pravomoci veřejného činitele a další dva funkcionáře i z podvodu při vyvedení městského majetku do soukromých rukou v souvislosti se Sportovním areálem Ještěd a mistrovstvím světa. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám