Hlavní obsah

Nepostávat. Nekoukat. Makat. TOP 09 začala hláškou z Krkonošských pohádek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

V Hradci Králové začal v sobotu, symbolicky devět minut po deváté hodině, sněm TOP 09. Na úvod pořadatelé pustili znělku Krkonošských pohádek.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Jednání sněmu zahájila animovaná projekce inspirovaná populárním večerníčkem o Krakonošovi, v hlavních rolích ale s Karlem Schwarzenbergem a Miroslavem Kalouskem.

Článek

V ní vystoupily postavy Krakonoše i Trautenberka, které ale měly obličeje předsedy strany Karla Schwarzenberga a místopředsedy Miroslava Kalouska. Postava s knížecím obličejem vybízela ministry Kalouska, Jaromíra Drábka, Jiřího Bessera a Leoše Hegera aby nepostávali, nekoukali, ale "makali".

I toto heslo odkazuje na výrok ze stejnojmenné pohádky.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Až po předsedovi strany Schwarzenbergovi dorazil na jednání sněmu první místopředseda Miroslav Kalousek.

Sněm se odehrává ve vyhřívaném stanu na nádvoří jednoho z hotelů v Hradci Králové. Strana si zvolí nové vedení, delegáti ho vyberou až v neděli. Jediným kandidátem je Schwarzenberg, který pozici obhájí.

Očekává se, že ministr zahraničí oznámí, že bude kandidovat na prezidenta.

Nynější hlava státu Václav Klaus na sněm nedorazí, poslal ale projev napsaný. Zazní i slova předsedy partnerské koaliční ODS Petra Nečase. Ten nepřijel, protože v Praze probíhá souběžně kongres ODS.

Nevystoupí ani nikdo z Věcí veřejných. Naopak dorazí předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Právě od KDU-ČSL se TOP 09 před dvěma lety oddělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám