Hlavní obsah

Plky opovrhované slečny, vzkázal John k posledním výrokům Kočí

Novinky, jas, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda VV Radek John v pátek reagoval na slova poslankyně Kristýny Kočí, která se v pořadu internetové televize Stream vyjadřovala k poměrům ve straně Věci veřejné, kterou před časem opustila. Její slova označil za "plky všemi opovrhované slečny".

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kristýna Kočí

Článek

Rozhovor s poslankyní se nesl v odlehčeném duchu, nicméně Kočí posléze Novinkám potvrdila, že si doma schraňuje tajné informace. Ty se mají týkat neformálního šéfa VV a předsedy poslaneckého klubu strany Víta Bárty.

Hovořila i o tom, že John je Bártovou "absolutní loutkou" měl údajně od Bárty inkasovat peníze. "Vždycky se říkalo, že Radek John dostával peníze od Víta Bárty. Jestli to je pravda, to já nevím," dodala Kočí s tím, že Johnovy "odborné znalosti jsou na bodu nula".

"Nemá cenu zabývat se plky všemi opovrhované slečny, která poté, co se totálně zdiskreditovala, vymýšlí nesmysly, aby se zviditelnila a nějak omluvila své nehorázné chování na politické scéně," uvedl John.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda VV Radek John

"Nikdy jsem si od nikoho nepůjčil. Ani od banky ani od soukromé osoby. Není to můj styl," uzavřel John.

Kočí: Všechno mám připravené v trezoru

Kočí rovněž uvedla, že pro případ, kdyby se jí něco stalo, má v trezoru připravené materiály, o nichž údajně šéf poslaneckého klubu VV Vít Bárta neví.

„Naštěstí on neví, co mám v trezoru. Já mám všechno připravený, já jsem se pojistila,“ konstatovala Kočí v narážce na Bártu, o němž následně prohlásila, že „do hlavy mu nevidí vůbec nikdo“.

Kočí na dotaz Novinek potvrdila, že dokumenty skutečně existují. „S ohledem na obavy o mou bezpečnost nebudu blíže specifikovat původ ani obsah materiálů, které mám uloženy v trezoru, ani to, zda je někdy zveřejním,“ uvedla poslankyně s tím, že dokumenty předala policii, která vyšetřuje, zda se Vít Bárta pokusil uplatit Kočí a nezařazeného poslance Jaroslava Škárku.

Oba muže začali policisté vyšetřovat poté, co byli Sněmovnou vydáni k trestnímu stíhání.

Na dotaz, zda budou „trezorové“ materiály zveřejněny, poslankyně dodala, že bude záležet na výsledku policejního šetření.

Celý pořad One man show můžete zhlédnout zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám