Hlavní obsah

O víkendu se dočkáme slunečného počasí a příjemných teplot

Novinky, jas

Po zatažené a deštivé středě se počasí v České republice začne postupně vylepšovat a o víkendu by již mělo být převážně polojasno. Odpolední teploty se do konce týdne budou pohybovat maximálně kolem deseti stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Ve čtvrtek bude v Čechách převážně oblačno a srážky se již budou objevovat pouze ojediněle. Na Moravě a ve Slezsku bude ještě zataženo s občasným deštěm," dodala Honsová s tím, že i ve východní polovině území bude posléze oblačnosti ubývat. V polohách nad 1000 metrů nad mořem se znovu objeví sněžení. Ranní teploty poklesnou na šest až dva stupně, přes den se rtuť teploměru může vyšplhat na šest až deset stupňů Celsia.

V pátek by již mělo být převážně polojasno až oblačno, ojediněle se mohou vyskytnout i přeháňky, na horách opět sněhové. Ranní teploty poklesnou na jeden až minus tři stupně, odpolední stoupnou znovu na šest až deset.

Oba víkendové dny by mělo být převážně polojasno, ráno se mohou objevovat mlhy či nízká oblačnost. V noci teploty poklesnou po oba dny na jeden až minus tři stupně, přes den se v sobotu vyšplhají opět na šest až deset, v neděli dokonce na osm až 12 stupňů Celsia.

Podobný charakter počasí by mohl vydržet až do poloviny dalšího týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám