Hlavní obsah

S Klausem jsme se bavili i o nové straně, přiznal Bátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ladislav Bátora, který je na odchodu z ministerstva školství, přiznal, že se s prezidentem Václavem Klausem bavili i o založení nové strany. Úředník, který svými názory a výroky popouzel jak část veřejnosti, tak některé politiky, to uvedl s tím, že o vzniku nové strany uvažuje již léta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ladislav Bátora

Článek

Bátora v rozhovoru pro server Týden konstatoval, že se s hlavou státu bavili o řadě témat, včetně Klausova možného angažmá v rámci nového subjektu. Toho by se mohli účastnit někteří lidé z jeho inicativy D.O.S.T.

"Ano, mluvili jsem spolu o různých tématech, takže přirozeně i o tomto," uvedl Bátora podle něhož jde však o velmi předčasné úvahy. Zároveň dodal, že by byl raději, kdyby Klaus s nabídkou spolupráce oslovil jeho, neboť by to bylo pohodlnější. O založení nové strany prý Bátora uvažuje léta.

Ministr školství Josef Dobeš (VV) si angažováním Bátory vysloužil negativní reakce jak od koaličních partnerů a opozice, tak odborníků i části veřejnosti. Bátorovi byly vytýkány zejména vazby na tuzemskou krajní pravici a emoce vzbudil i výrokem, v němž nazval ministr a zahraničí a šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga "starým chudáčkem".

Bátora se rozhodl z ministerstva odejít, protože měl zákaz mluvit. Dobeš by ho rád udržel alespoň na pozici poradce na minimální úvazek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Bátora skončil na ministerstvu školství

Kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora se vzdal funkce zástupce vrchního ředitele kabinetu. Z ministerstva úplně odejde, řekl novinářům....

Výběr článků

Načítám