Hlavní obsah

Klaus odsoudil "zničující" útok kvůli milostem. Ať mě nezlobí, vzkázal TOP 09

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za zneuctění institutu prezidentských milostí označil v úterý prezident Václav Klaus spekulace týdeníku Respekt, že prezidentskou milost lze získat za úplatu.

Ať mě nezlobí, vzkázal Klaus TOP 09Video: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

„Jsem tím neuvěřitelně rozhořčen a znechucen. Zcela jednoznačně vetuji, že by se něco takového mohlo stát, že by to bylo možné. I ta technika, jak ty milosti udělujeme, něco takového neumožňuje a nedovedu si představit, že by se to mohlo stát,“ řekl v úterý Klaus novinářům během své třídenní návštěvy Ústeckého kraje. [celá zpráva]

Prezident označil časopis, který s informací přišel, za zločinný. Dát ho k soudu, nemá ale podle něj cenu. „Nevím, to by muselo být odsouzení na 100 miliónů nebo miliardu. Prostě znehodnotit institut prezidentské milosti způsobem, jakým oni si to dovolují, je pro mě zničující,“ uvedl Klaus s tím, že jde o těžkou agendu, které se on a jeho lidé moc věnují.

„Číst stovky tisíce rozsudků a žádostí o milost, je strašně těžká práce. Jejich pokus to takovým způsobem znevážit, mě opravdu zásadně uráží a nevím, co s tím udělám,“ dodal Klaus.

Takhle ne, vzkázal Klaus TOP 09

Nápad TOP 09, aby bylo do projednávané novely Ústavy o přímé volbě prezidenta zařazeno podmíněné udělení prezidentské milosti, prezidenta rozzlobil. [celá zpráva]

„Napíšu jim na jejich kongres, který se koná 22. října, pozdravnou zdravici, ať mě tímto způsobem nezlobí. Ať v této souvislosti, na to naskakování Respektu, ve kterém má dlouhé prsty pan Schwarzenberg (předseda strany, pozn. red.), ať to (TOP 09) nedělá. Opravdu ne,“ zakončil Klaus toto téma.

Návrh představili poslanci TOP 09 den poté, co týdeník Respekt upozornil na to, že expolicistka Radka Kadlecová, která byl odsouzena za braní úplatků, tvrdí, že získala prezidentskou milost za pomoci korupce úředníků z Hradu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám