Hlavní obsah

Aktivista Kohout ukázal obálky, v nichž měl dostávat peníze od radního Jakubce

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Organizátor demonstrací ve Varnsdorfu, podvodník a mystifikátor Lukáš Kohout po sobotní demonstraci ve Šluknově novinářům ukázal obálky, ve kterých mu měl krajský radní Petr Jakubec (ČSSD) dávat peníze. V neděli uvedl podle ŤK, že v podnělí podá žalobu na Jakubce pro pomluvu. Chce omluvu a 100 000.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Kohout ukázal obálky, v nichž měl dostávat peníze od radního Jakubce.

Článek

"Cítím se jeho výroky, že si mě někdo zaplatil, natolik poškozen, že mi nezbývá nic jiného než se bránit soudně," řekl ČTK Kohout. Reagoval tak na Jakubcům páteční výrok, podle kterého je Kohoutovo obvinění, že si ho Jakubec najal na "špinavou práci", součástí politického boje.

Již v pátek Kohout tvrdil, že spolupráce trvala od loňského listopadu a Kohout se například podílel na kampani proti odpůrcům bývalé ředitelky litoměřického gymnázia Evy Bulasové. Jakubec styky s Kohoutem popřel, chce na Kohouta podat žalobu. „Vůbec jsem s ním ani nespolupracoval,“ řekl Právu.

Novinářům v sobotu Kohout ukázal dvě obálky, na nichž bylo jeho jméno a číslice 7/2011 a 8/2011. „V těchto obálkách jsem každý měsíc dostával od Jakubce peníze. Bylo to víc než je průměrná měsíční výplata,“ uvedl Kohout s tím, že v případě, že Jakubec proti němu podá žalobu, chce obálky poskytnout pro grafologický rozbor.

Kohout měl podle svých slov stát například za akcí černá kočka. Kočku našla v polovině srpna mrtvou a pověšenou na dveřích svého domu bývalá ředitelka litoměřického gymnázia Eva Bulasová, jež byla pod silným tlakem studentů, rodičů, učitelů a litoměřických politiků, kteří požadovali její odvolání. Ve funkci ji ale drželi krajští sociálnědemokratičtí radní, ředitelka nakonec odstoupila sama.

Jakubec měl s Bulasovou úzký vztah, tvrdí Kohout

„Osobně jsem tam kočku nedával, měl jsem na to člověka. Akce měla poškodit odpůrce Bulasové a zlepšit její obraz v očích veřejnosti,“ řekl Kohout. Ten podle svých slov plánoval i instalaci odposlechů do ředitelny a dalších kanceláří gymnázia, což se mělo hodit na největší kritiky z řad učitelů. Z akce podle Kohouta pojmenované Kristýna Kočí nakonec ale sešlo. Krom toho Kohout prý s Jakubcem spolupracoval při jednání se studenty děčínského gymnázia, kteří protestovali proti slučování škol. Na tom pracoval jako radní pro školství právě Jakubec.

Jakubec měl podle Kohouta úzký vztah právě s ředitelkou Bulasovou, která akce plánovala společně s nimi. Bulasová uvedla, že s Kohoutem mluvila jen jednou, a to ještě po telefonu.

Při protestech proti ředitelce na začátku září byl Kohout ale prokazatelně v Litoměřicích, ačkoliv do té doby neměl ke sto kilometrů vzdálenému místu žádný vztah. Potvrdilo to několik svědků.

Radní Jakubec se cítí vyjádřením Kohouta velmi poškozen a chystá provést právní kroky. „Pan Kohout se neustále zviditelňuje a je rád středem pozornosti médií. Zájem o něj v poslední době slábl a on chce být stále na prvních stranách,“ prohlásil Jakubec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám