Hlavní obsah

Na demonstraci proti růstu kriminality do Šluknova dorazila jen stovka lidí

Právo, Novinky, ape, mif

Po Varnsdorfu a Rumburku se v sobotu měla uskutečnit demonstrace proti růstu kriminality i v samotném Šluknově. Tentokrát se sešlo jen sto lidí, přičemž zhruba polovinu z nich tvořili Romové, kteří se chtěli proti protestům bránit.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Demonstrace proti růstu kriminality ve Šluknově

Článek

Protestů se účastnil i aktivista a pořadatel minulých akcí Lukáš Kohout. Když se ale snažil na náměstí promluvit ke skupině zhruba 50 lidí, stejně velký hlouček Romů ho přehlušil pískotem. „Táhni odtud, sám jsi kriminálník. Jak můžeš demonstrovat proti kriminalitě,“ vyzval kohouta jeden z Romů.

Celá akce skončila ještě dříve, než začala. Po necelé hodince se totiž začali lidé postupně rozcházet a avizovaný pochod městem se neuskutečnil. Skromný protest, na který z bezpečnostních důvodů dohlížela policie, se obešel bez jakýchkoliv výtržností a potyček.

Varnsdorf si tentokrát od demonstrací oddechne. Ulice města, včetně náměstí Edvarda Beneše, kde se shromáždění většinou konala, zabrali pořadatelé hudebního a divadelního Festivalu pro radost. Byl ohlášen dopředu, proto si Kohout nemohl na tento víkend náměstí rezervovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám