Hlavní obsah

Česko zažilo mrazivé ráno, teplota klesla až k minus 10 stupňům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní ráno bylo mrazivé, teploty klesaly pod bod mrazu. Nejchladněji bylo v osadě Jizerka v Jizerských horách, kde klesla rtuť teploměru k -10 °C, uvedl Meteopress. Řidiče potrápily také husté mlhy.

Foto: Profimedia.cz

Ranní teploty kleslaly pod bod mrazu. Ilustrační foto

Článek

Sobotní ráno bylo v Česku na většině území mrazivé, teploty nad bodem mrazu meteorologové naměřili pouze na severovýchodě území. Nejchladněji bylo v osadě Jizerka v Jizerských horách, kde klesla rtuť teploměru k minus deseti stupňům Celsia. Na Luční boudě klesla teplota k -7,5 stupně, na Šindelové a Černé v Pošumaví ukázal teploměr minu šest stupňů.

Také nedělní ráno bude mrazivé. Teploty budou klesat ke třem až k minus jednomu stupni Celsia, odpolední vystoupí až k 8 až 12 stupňům. V místech s nízkou oblačností bude chladněji.

„Také pondělní ráno bude mrazivé s teplotami kolem mínus jednoho stupně, na horách bude chladněji,“ řekla pro Novinky Dagmar Honsová z Meteopressu. „Slunečno bude do úterý, pak začne přibývat oblačnost s občasným deštěm,“ dodala Honsová.

Teploty jsou nyní v Česku podprůměrné ve srovnání s dlouhodobým normálem, podobné počasí mají nyní ve Skandinávii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám