Hlavní obsah

Na hranicích protestovali slovenští odboráři

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dopravními komplikacemi museli v úterní odpoledne počítat řidiči směřující na Slovensko. Slovenští odboráři spustili od 15:30 půlhodinovou protestní akci, která měla upozornit na zhoršující se sociální situaci v jejich zemi a neplnění závazků ze strany slovenské vlády.

Foto: MMS/Aleš Fuksa, Právo

Protestní akce měla upozornit na zhoršující se sociální situaci v jejich zemi a neplnění závazků ze strany slovenské vlády.

Článek

U česko-slovenských hranic se protesty dotýkaly přechodů ve Starém Hrozenkově-Drietomě a ve Velkých Karlovicích-Makově. Na prvním z uvedených přechodů blokovaly pravý jízdní pruh ve směru k českým hranicím. Odborářů bylo zhruba sto, kolona za nimi byla několik stovek metrů dlouhá.

Odboráři při protestu zastavovali automobily a řidičům předávali letáky proti chystaným změnám v daních a odvodech.

„Ženám budeme dávat kytičky a dětem sladkosti. Provoz chceme blokovat jen částečně, a to v určitých intervalech. Nepůjde o půlhodinovou blokaci hraničních přechodů. Auta budeme zastavovat jen na chvíli,“ avizoval pro Právo Pavol Adámek z trenčínské základní organizace odborového svazu KOVO.

Odboráři se kromě dvou výše uvedených přechodů shromáždili i na přechodu s Rakouskem Petržalka/Berg na okraji slovenské metropole, dále na přechodech Šahy/Parassapuszta a Milhosť/Tornyosnémeti s Maďarskem a Podspády-Jurgów s Polskem.

Průběh protestní akce monitorovala i policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám