Hlavní obsah

Kalouskova daňová kalkulačka provokuje ODS

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOP 09 pokračuje v nátlakové kampani za návrh nového rozpočtového určení daní, který zlobí ODS. Strana ve středu spustí internetovou stránku www.obcelidem.cz, na které bude jednoduchá kalkulačka.

Foto: archiv, Novinky

Článek

Po zadání jména obce či města do formuláře se lidé dozvědí, o kolik peněz více jejich obec získá, pokud by byl schválen návrh nového rozpočtového určení daní, tak jak je připravilo ministerstvo financí pod taktovkou místopředsedy TOP 09 a ministra financí Miroslava Kalouska.

Ten navrhuje přidat obcím sedm miliard navíc z evropských dotací, jeden a půl miliardy z rozpočtu a pět a půl miliardy z dotací pro čtyři největší města - Prahy, Brna, Ostravy a Plzně.

Foto: archiv, Novinky

ODS ale odmítá brát velkým městům, jejichž magistráty obsadila společně s ČSSD. Premiér Petr Nečas označil Kalouskův návrh jako „socialistický a jánošíkovský“. ODS navrhla získat všechny peníze z evropských dotací. Kalousek zase Nečasovi vzkázal, že velká města brání proto, že je v područí tamních kmotrů.

Na nové stránce TOP 09 budou lidé moci také poslat vzkaz svému starostovi, jak nejlíp by měl investovat peníze, které obce dostanou, pokud návrh projde.

Reklama

Výběr článků

Načítám