Hlavní obsah

Bude slunečný víkend, pak už jen deštivý podzim

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Je sice podzim, i přesto ale venkovní teploty připomínají skoro už zimu. Během následujícího měsíce se bude i nadále ochlazovat. K tomu nás čeká déšť, mlha a námraza.

Teploty v říjnu a listopadu téměř nepřesáhnou 15 °CVideo: Novinky

 
Článek

Nejvíce oblačnosti a srážek přijde během několika následujících pracovních dní. O blížícím se víkendu se ale vyjasní. Půjde dokonce o jeden z nejslunečnějších a nejteplejších víkendů, jaké nás do desátého listopadu vůbec čekají. I přesto bude chladno, a to především po ránu, kdy se teploty budou pohybovat mezi -2 až 3 °C. Přes den se pak vyšplhají maximálně na 10 až 12 °C.

Od pondělí sedmnáctého října do středy se nad naše území opět vrátí velká oblačnost a s ní i srážky. Od západu dorazí frontální systémy. Noční teploty se budou v tomto období pohybovat mezi 6 a 7 °C. Přes den pak ručička teploměru jen o málo převýší 10 °C.

V závěru měsíce se počasí umoudří a oblačnost i srážky na pár dní ustoupí. Obloha se  na začátku a na konci této dekády mírně projasní. I přesto nás mezi jednadvacátým a jednatřicátým říjnem čeká převážně oblačno až zataženo. Teploty v noci místy klesnou až k 1 °C. Denní teploty ještě stále vyšplhají k 10 °C, v rámci jednotlivých dnů se budou pohybovat v rozmezí od 9 do 15 °C.

První listopadové dny budou ve znamení velmi chladných nocí i dní. Počasí bude polojasné až oblačné, čekají nás mlhy, srážky a postupné přibývání oblačnosti. Noční teploty místy klesnou až na -3 °C, jinde zůstanou kolem 3 °C. Teploty ve dne se na samém začátku listopadu budou pohybovat kolem 10 °C, jak se ale budeme blížit k desátému listopadu, teploty budou postupně klesat na 3 až 7 °C. Kolem desátého listopadu už bude podle modelu zataženo a ve vyšších polohách se začnou tvořit srážky nejen dešťové, ale i sněhové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám