Hlavní obsah

Blíží se masivní studená fronta, postupuje rychle a srazí rtuť o 10 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad západní Evropou se ve čtvrtek odpoledne žene výrazná studená fronta, která kolem 22. hodiny vtrhne i nad území České republiky. Definitivně tak ukončí letošní vydařené babí léto. Fronta se pohybuje velmi rychle, ráno už by se měla nacházet nad Moravou a Slezskem.

Článek

"Déšť zasáhne celé území České republiky. Ojediněle si vyskytnou i bouřky. V maximech může napršet až 15 mm na metr čtvereční, což ale není nijak vydatné, protože fronta se pohybuje velice rychle," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Teploty podle ní půjdou velmi rychle dolů. "V pátek bude opravdu jen 9 až 13 stupňů, tedy o 10 stupňů chladněji než dnes," dodala s tím, že na vrcholcích hor začne sněžit.

Její slova potvrzuje i mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu (CHMÚ) Petr Dvořák. "S příchodem fronty očekáváme, že bude vítr v nárazech dosahovat rychlosti 72 km/h. Fronta je zatím nad Německem, ale už teď to například na Lysé hoře dost divoce fouká," řekl Novinkám Dvořák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám