Hlavní obsah

Arcibiskup poděkoval Klausovi za účast na Národní svatováclavské pouti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skutečnost, že prezident Václav Klaus i přes angínu přijel na Národní svatováclavskou pouť do Staré Boleslavi, vyzdvihl arcibiskup Dominik Duka ve svém děkovném dopise hlavě státu. Představený českých katolíků zdůraznil, že řada věřících jeho přítomnost přijala kladně.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Prezident Václav Klaus se na Svatováclavské pouti zdraví s arcibiskupem Dominikem Dukou

Článek

"Zdůrazněním tradice, úcty k rodině a lásky k vlasti jste vyslovil přesně to, co církev hlásá a k čemu se hlásí. Rád bych Vás ujistil, že jako věřící skutečně chceme být ve společnosti těmi, kdo staví na opravdových hodnotách, kdo žijí reálně svou lásku k bližním," napsal arcibiskup v dopise zveřejněném na osobních stránkách Václava Klause.

Duka také prezidentovi poděkoval za jeho "jasná a vstřícná slova vůči postavení církví v naší společnosti". Ocenil také znovu jeho postoj k srpnovému pochodu Prague pride, pořádaný organizacemi gayů a lesbiček.

Klaus na adresu pochodu Prague pride prohlásil, že homosexualita by měla být tolerována, ne oslavována. A zkritizovala pražského primátora Bohuslava Svobodu (ODS), který nad festivalem Prague Pride převzal záštitu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám