Hlavní obsah

Brněnská TOP 09 vyloučila člena, prý jen proto, že mluvil s médii

Právo, Miroslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Napjatá atmosféra a značný nesoulad panují v brněnské organizaci TOP 09. V současnosti se však hovoří o tom, že má ve městě nejméně tři různá ideová centra, která se mezi sebou nedokážou domluvit. Počátkem týdne byl krajským výborem ze strany vyloučen jeden ze zakládajících členů TOP 09 Jan Mandát.

Foto: Profimedia.cz

Mandát tvrdí, že byl vyloučen kvůli rozhovoru pro média.

Článek

Oficiální důvod vyloučení zatím nebyl uveden. Podle místopředsedy Jindřicha Zuziaka se to dozvíme, až bude usnesení o jeho vyloučení zveřejněno v písemné podobě.

„Vyhodili mě za to, že jsem mluvil bez svolení s médii. Prostě jsem předem nepředložil stranické cenzuře svá vyjádření. Metody jako u komunistů v padesátých létech,“ nechal se slyšet Mandát.

Ten se minulý týden po dotazech médií vyjadřoval jako předseda místní organizace Brno sever k vystupování svého místopředsedy a člena rady městské části Martina Šrubaře, který byl v minulosti pravomocně odsouzen za spáchání trestného činu křivé svědectví.

Jednání krajského výboru, který ho vyloučil, se Mandát nezúčastnil. Ve stejné době se v místní organizaci Brno-sever jednalo o případu Šrubař. Ten na rozdíl od Mandáta ve straně zatím zůstává. O jeho případně neetickém či stranu poškozujícím jednání se bude jednat ještě za asi dva týdny na krajské úrovni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám