Hlavní obsah

Zeman: Námluvy s Paroubkem neprobíhají, ale podpory si vážím

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Expremiér a čestný předseda Strany práv občanů – Zemanovci (SPOZ) Miloš Zeman v úterý vyloučil politické námluvy s bývalým předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem, který má namířeno do čela národních socialistů. Zeman ale uvedl, že si váží vyjádření podpory v prezidentské kandidatuře, které mu Paroubek adresoval.

Foto: Šimánek Vít, ČTK

Bývalí premiéři, (zleva) místopředseda Senátu Petr Pithart (KDU-ČSL), čestný předseda strany SPOZ Miloš Zeman a poslanec Jiří Paroubek (ČSSD),

Článek

„Žádné námluvy neprobíhají,“ prohlásil Zeman na úterní tiskové konferenci SPOZ. Poznamenal, že se s Paroubkem setkal poprvé asi po čtyřech letech v nedělní televizní diskusi v České televizi.

Paroubek na křtu knihy svých pamětí Plnou parou v politice, se vyslovil ve prospěch Zemanovy prezidentské kandidatury. Expremiér, se kterým měl dlouhá léta rozepře, by podle něj nejlépe ve funkci hlavy státu hájil národní zájmy. Toto vyjádření i poklidný průběh televizní diskuse vyvolalo dohady, zda mezi dvěma politiky, kteří pro sebe dříve nenalézali pozitivní slova, nedochází k opětovnému sblížení.

Zeman, který námluvy vyloučil, ale zároveň přivítal Paroubkovu podporu. „Jeho vyjádření, které jsem si přečetl na internetu, si velice vážím,“ prohlásil bývalý předseda vlády.

Zemanovci v úterý informovali, že se jim podařilo získat celkově 100 439 podpisů pod petici za přímou volbu starostů, primátorů, hejtmanů a prezidenta. Petiční archy ještě v úterý předají představitelé SPOZ do Sněmovny.

„Petice není určena na podporu jakéhokoli konkrétního kandidáta,“ zdůraznil Zeman, který už připustil účast v přímé volbě hlavy státu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám