Hlavní obsah

Otázky Václava Moravce mají novou podobu

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize připravila novou grafickou podobu svého nedělního diskusního pořadu Otázky Václava Moravce. Stávající forma pořadu je čtyři roky stará, nový design vysílacího studia, logo i novou znělku chce veřejnoprávní televize představit již tuto neděli 2. října.

Článek

"Chtěli jsme, aby nová značka pořadu odrážela pro diváka změnu. Měla navázat na již zavedenou identitu, ale zároveň se proti ní vymezit důraznější čitelností a jednoduchostí," řekl Novinkám mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Nový design nahrazuje dosavadní jednotící grafický prvek, jímž byl Moravcův podpis, výrazným písmenem O, který má tvořit interaktivní kruh a prostor pro otázky a odpovědi. Zárověň je kruhové uspořádání základem kompozice v novém virtuálním studiu.

Moravec na schodech ostří hrot své tužky

Nová znělka byla natočena na kruhovém schodišti v interiéru pražského administrativního centra Nile House.

"Příběh je námětově sevřený do úvodního záběru moderátora ostřícího hrot své tužky a závěrečného záběru na konci pořadu, kdy Václav Moravec stvrzuje právě proběhlou debatu svým podpisem," přiblížil Šticha. Děj však podle něj není omezen jen na celkové záběry a detaily, nýbrž i na průhledy schodištěm a v zapojení nadhledu a podhledu, které přechází do tvaru kruhu.

"Všechny vizualizované komunikační předměty směřují volně prostorem kruhového válce schodištěm, jako by prostor byl nekonečný. Tvar kruhu se na konci úvodní znělky vzdaluje a mění se na logo," doplnil.

Nové studio - víc interaktivity

Změnilo se také rozložení virtuálního studia, které je podle Štichy nyní prostornější a dává více možností pro zapojení interaktivních prvků, jakými jsou pozadí či infografika. Počítá s maximální sestavou moderátor plus pět hostů.

"Studio využívá možností nového režijního komplexu modernizovaného pro vysílání v HD signálu. To samozřejmě klade daleko větší nároky jak na řešení všech detailů, tak i precizním propojení grafické výbavy pořadu s možnostmi studia," řekl Šticha.

Anketa

Líbí se vám nová grafická podoba OVM?
Ano
68,8 %
Ne
31,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 689 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám