Hlavní obsah

Muž vylezl na střechu úřadu vlády a nadával, na výzvu policie slezl

Praha
Aktualizováno

Na střechu Strakovy akademie, sídla úřadu vlády, vylezl v úterý krátce po poledni neznámý muž poté, co přelezl plot. Hlasitými výkřiky vyjadřoval nespokojenost s činností kabinetu. Po příjezdu policejních vyjednavačů dobrovolně slezl.

Článek

"Nevyhrožoval, že by chtěl skočit nebo se zabít, spíš šlo o demonstrativní jednání. Vykřikoval, že je nespokojen s vládou," řekla Novinkám pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

"Jednalo se o notorického stěžovatele, který dlouhodobě zahrnuje v dopisech nejen úřad vlády, ale i jiné státní úřady, urážkami. Zhruba hodinu seděl na místě v bočním traktu budovy úřadu vlády. Po domluvě s policií slezl," sdělil Novinkám mluvčí vlády Jan Osúch.

"Kolegové z místního oddělení se ho ujmou a bude nám podávat vysvětlení k celé události," dodala mluvčí Jana Rösslerová.

Policisté podle ní na místě událost došetřují. Preventivně dorazili i hasiči.

Na střechu lezli i aktivisté Greenpeace

V minulosti se na střechu Úřadu vlády dvakrát dostali aktivisté ekologické organizace Greenpeace. V říjnu 2009 protestovali proti prolomení těžebních limitů, v květnu následujícího roku se jim nelíbil kladný postoj kabinetu k modernizaci elektrárny Prunéřov.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policista přihlíží protestu Greenpeace na budově Úřadu vlády

Letos v dubnu postavili aktivisté Greenpeace na zahradě Úřadu vlády symbolický hřbitov. I v tomto případě šlo o protest proti možnému prolamování limitů těžby hnědého uhlí na severu Čech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policisté vyvádí demonstranty

Policie po incidentech slibovala, že zpřísní ostrahu objektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám