Hlavní obsah

Září bude ve svém finále slunečné a teplé

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v závěru září si užijeme příjemné počasí s odpoledními maximy nad 20 stupňů Celsia. Prakticky po celý týden bude jasno či skoro jasno, pouze v úterý a ve středu se na severu může objevit více oblačnosti s přeháňkami. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V pondělí očekáváme odpolední maxima mezi 20 a 24 stupni Celsia, uvedla Honsová s tím, že za krásným počasím je příliv teplého vzduchu od jihozápadu.

Podobně bude i v úterý, kdy však od severozápadu začne postupně přibývat oblačnosti a především na severu území se budou objevovat přeháňky. Minimální teploty klesnou na 10 až šest stupňů, odpolední zůstanou v intervalu 20 až 24 stupňů Celsia.

Ve středu bude zejména na severu ještě zpočátku více oblačnost, přes den bude převážně polojasno. Ranní minimální teploty poklesnou opět na 10 až šest stupňů, odpolední maxima se vyšplhají na 18 až 22 stupňů Celsia. Ráno se ojediněle mohou objevovat mlhy či nízká oblačnost.

Skoro jasno by mělo být ve čtvrtek. Ranní teploty klesnou na devět až pět stupňů, odpolední se vyšplhají na 18 až 22.

Příjemné počasí by mělo vydržet 

Meteorologové předpokládají, že jasná či skoro jasná obloha vydrží i v pátek a po oba víkendové dny. Odpolední teploty by se měly i nadále pohybovat mezi 20 a 24 stupni.

"Předpovědní modely navíc slibují, že podobný charakter si počasí uchová i v úvodu dalšího týdne," naznačila Honsová.

Meteoroložka rovněž upozornila, že s ohledem na chladnější rána, která mohou provázet mlhy či nízká oblačnost, se mohou objevit zhoršené rozptylové podmínky, které budou pociťovat zejména astmatici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám