Hlavní obsah

Paroubek opouští kanceláře ústecké ČSSD, strana přijde o peníze

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expředseda soc. dem. Jiří Paroubek dál uvolňuje své vazby ke straně, do které vstoupil krátce po listopadu 1989. Zrušil totiž pronájem poslanecké kanceláře v budově sídla ústecké krajské ČSSD ve Varšavské ulici v Ústí nad Labem. Peníze na nájemné za poslanecké kanceláře poskytuje zákonodárcům ze svého rozpočtu Sněmovna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec ČSSD Jiří Paroubek

Článek

O výpovědi z kanceláře informoval na pátečním jednání předsednictva soc. dem. v Lidovém domě místopředseda strany Martin Starec. V neděli to potvrdil na dotaz Práva. Podle Starce obdržela v těchto dnech centrála soc. dem. dopis od Kanceláře Poslanecké sněmovny se zprávou o výpovědi z prostor ústecké soc. dem. s tím, že výpovědní lhůta je měsíční.

Expředseda soc. dem. doposud hradil podle informací médií ústecké krajské ČSSD měsíčně 27 200 korun, což je maximum, které mu může Sněmovna poskytnout. Jen příští rok tak soc. dem. kvůli Paroubkovu rozhodnutí přijde o 326 400 korun.

Paroubek má nyní nakročeno k přestupu do mimoparlamentní ČSNS 2005. Pokud skutečně opustí řady ČSSD a dá přednost národním socialistům, mohl by v jejich čele stanout na státní svátek 28. října. Lídr. soc. dem. Bohuslav Sobotka se pokouší svému předchůdci ve funkci odchod rozmluvit. V pátek Sobotka uvedl, že jednání s Paroubkem budou pokračovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám