Hlavní obsah

Praha stahuje nové tramvaje, mají závady na kolech

– Praha
Novinky, cie

Dvaadvacet tramvají Škoda ForCity nevyjede od soboty v Praze na koleje. Důvodem je závada, která se objevila na kolech u některých souprav, jež mají na tachometru více než dvacet tisíc kilometrů, informovala mluvčí dopravního podniku (DP) Ilona Vysoudilová.

Článek

„Vrstvy kola na sobě nedrží v té poloze, v jaké by měly. Dochází k protáčení. Proto Škodovka požádala dopravní podnik, ať tramvaje stáhne z provozu,“ vysvětlil Právu Roman Binder, zástupce Škody Transportation, která tramvaje typu Škoda 15T metropoli dodává. Preventivní opatření se týká dvaceti dvou nejmodernějších souprav ze třiceti, jež brázdí Prahu.

Zbývajících osm vlaků dosud dvacetitisícovou hranici nepřekročilo a závada se na nich neprojevila.

Německý výrobce nyní řeší, jak problém, jež vyvstal při běžném provozu, vyřešit. Binder odhaduje, že náprava situace potrvá několik týdnů. „Nová kola budou vyměněna zdarma, protože tramvaje jsou stále v záruce, všem třiceti soupravám,“ konstatoval.

Stažené bezbariérové spoje nahradí na kolejích jiné soupravy, taktéž se snadným přístupem pro kočárky nebo invalidy, ujistila Aneta Řehková z tiskového oddělení DP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám