Hlavní obsah

Dvořák je zkušený manažer, oceňují politici nového šéfa ČT

Právo, ada, jov, nig
Aktualizováno

Nově zvolený generální ředitel České televize Petr Dvořák je podle šéfa poslanců TOP 09 Petra Gazdíka i podle předsedy komunistických zákonodárců Pavla Kováčika zkušený a schopný manažer. První místopředseda soc. dem. Michal Hašek popřál Dvořákovi pevné nervy a úspěch.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Petr Dvořák

Článek

Zvolení Dvořáka do čela veřejnoprávní televize označil Gazdík za dobré rozhodnutí. „Pan Dvořák je zřejmě zkušený manažer a pevně věřím, že zvýší kredit veřejnoprávní televize,“ řekl ve středu Právu.

Gazdík poznamenal, že jako člen volebního výboru, který vybírá členy rady ČT, měl možnost seznámit se všemi projekty kandidátů na šéfa televize, přičemž z jeho pohledu ten Dvořákův vypadal nejlépe.

Podle šéfa soc. dem. Bohuslava Sobotky má odpovědnost za výběr generálního ředitele ČT televizní rada. „Doufám, že vybrala toho nejlepšího možného kandidáta z nabídky, kterou měli k dispozici,“ poznamenal lídr ČSSD. První místopředseda soc. dem. Hašek popřál Dvořákovi úspěch. „Respektuji suverénní výběr Rady ČT a přeji novému generálnímu řediteli pevné nervy a úspěch v řízení veřejnoprávní ČT,“ sdělil.

Šéf komunistických poslanců Pavel Kováčik označil Dvořáka za schopného manažera.

„Myslím si, že to je člověk, který má zkušenosti s řízením televize. Prokázal, že je schopným manažerem. A ostatní se uvidí,“ řekl Právu Kováčik. Televizní radní podle něj dali při volbě generálního ředitele ČT přednost znalostem a zkušenosti.

Podle Klasnové nejrozumnější volba

Místopředsedkyně Sněmovny a VV Kateřina Klasnová označila výběr Dvořáka za nejrozumnější volbu. „Vzhledem k tomu, jací kandidáti postoupili do druhého kola, tak to považuji asi za nejrozumnější volbu,“ řekla Právu.

Podle Klasnové je Dvořák dobrý manažer, člověk, který se vyzná v médiích. „Mohl by to být snad příslib toho, že ČT se nad sebou zamyslí a dojde k nějaké obměně pořadů, aby se více přiblížila veřejnoprávnímu médiu. Mohlo by to znamenat i nějaké personální obměny a pak i lepší hospodaření. Musíme si počkat, zda pan Dvořák dostojí svým slibům,“ dodala Klasnová.

Šéf poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura reagoval stručně: „Popřál bych novému generálnímu řediteli a divákům, aby se ČT dařilo, jak ekonomicky, tak ve své tvorbě.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám