Hlavní obsah

Po chladném začátku týdne se vrátí slunce i příjemné teploty

Novinky, jas

Po výrazném ochlazení, které přinesla studená fronta od severozápadu, bude počátek pracovního týdne ve znamení zatažené oblohy a deště. Situace se začne měnit ve středu, kdy již bude převážně polojasno. Zbytek týdne pak nabídne dostatek slunce a příjemné teploty kolem 20 stupňů Celsia, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Výrazné ochlazení, leckde až o deset stupňů Celsia, přinesla počátkem týdne na naše území studená fronta. "V pondělí bude převážně zataženo s deštěm, který může být ve východní polovině republiky vydatný," uvedla Honsová s tím, že na Moravě a ve Slezsku může napršet až 40 milimetrů srážek.

Odpolední maxima se budou v Čechách pohybovat mezi 10 a 14 stupni, na Moravě a ve Slezsku může být až 17 stupňů. Na východě však bude pocitovou teplotu snižovat čerstvý vítr.

Oblačno až zataženo s deštěm bude i v úterý. Srážky však budou postupně ustávat. Ranní teploty klesnou na 12 až osm stupňů, odpoledne se vyšplhají na 14 až 18.

Od středy se počasí začne postupně vylepšovat. Z počátku dne bude převážně oblačno, které se postupně bude měnit na polojasno. Ráno se budou vyskytovat mlhy s nízkou oblačností, přičemž  teploty poklesnou na 10 až šest stupňů. Odpoledne se můžeme těšit na teploty v rozmezí 17 až 21 stupňů.

Polojasnou oblohu očekávají meteorologové i ve čtvrtek. Opět se mohou objevit mlhy či nízká oblačnost. Ranní teploty zůstanou na hodnotách předchozího dne, odpolední vystoupají na 18 až 22 stupňů.

Pátek a následně i celý víkend by měl nabídnout jasnou či skoro jasnou oblohu. Znovu se musíme připravit na ranní mlhy i relativně chladná rána známá z předchozích dnů. V pátek se maximální teploty dostanou na 18 až 22 stupňů, o víkendu mohou vystoupat až na 24 stupňů.

"Předpovědní modely prozatím naznačují, že podobný ráz by si mělo počasí udržet i v příštím týdnu," uzavřela Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám