Hlavní obsah

Staroměstské náměstí zvyklé slavit tentokrát pro české hokejisty truchlilo

Praha

Na Staroměstském náměstí v Praze, kde čeští hokejisté s fanoušky obvykle slaví své úspěchy, se ve středu před 21. hodinou sešli příznivci českého, ale i slovenského týmu. Uctili památku českých reprezentantů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka a také slovenského útočníka Pavola Demitry. Ti zahynuli spolu s prakticky celým týmem Lokomotivu Jaroslavl při leteckém neštěstí.

Staroměstské náměstí pro české hokejisty truchliloVideo: Novinky

 
Článek

Doslova v hrobovém tichu fanoušci zapalovali svíčky a pokládali je na zem poblíž pietního místa, uprostřed něhož byly umístěny dvě hokejky. Lidé na zem pokládali i šály s hokejovými hesly.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pietní shromáždění k uctění památky hokejistů Lokomotiv Jaroslavl na Staroměstském náměstí v Praze.

Vytvořila se fronta na zápis do kondolenční knihy. Někteří fanoušci neskrývali slzy, jiní se modlili a ozýval se i bouřlivý potlesk. Někteří měli na sobě české dresy, objevily se i slovenské.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pietní shromáždění k uctění památky hokejistů Lokomotiv Jaroslavl na Staroměstském náměstí v Praze.

Smutek ovládl i Rachůnkův Zlín

Smutek zavládl také ve Zlíně, kde u zimního stadionu hoří svíčky zapálené k uctění památky reprezentačního tria, zejména pak tamního odchovance Karla Rachůnka.

V souvislosti s leteckou tragédií klub zrušil páteční Den otevřených dveří. Zlín ve čtvrtek hraje ještě přípravný zápas na ledě Vítkovic a po domluvě zástupců vedení obou klubů se duel uskuteční. Začne minutou ticha a hráči obou mužstev nastoupí s černými páskami na rukávech.

Své na čtvrtek plánované tiskové konference naproti tomu zrušili zástupci Litvínova i Pardubic. Východočeši odvolali i večerní přípravný duel s Třincem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám