Hlavní obsah

Vladimír Růžička: Přišli jsme o velké hokejisty, hráče světové extratřídy

Středeční pád letadla v Jaroslavli, při kterém zahynuli i tři čeští hokejoví reprezentanti, okomentoval pro Novinky a Sport.cz trenér hokejové Slavie a bývalý kouč národního týmu Vladimír Růžička. Toho zastihla zpráva na ledě a jen těžko hledal slova, kterými by dostatečně vyjádřil své pocity.

Vladimír Růžička zavzpomínal na zesnulé hokejistyVideo: Novinky

 
Článek

„Zpráva mě zastihla na ledě, je to něco hrozného. Přišli jsme o velké hokejisty, ale to je až na druhém místě. První místo je život lidí a hráčů,“ soukal ze sebe zdrcený Vladimír Růžička, který Rachůnka, Vašíčka i Marka znal.

„Byli to hráči hokejové extratřídy, Pepu Vašíčka znám, ten přišel z Havlíčkova Brodu do Slavie. Pro všechny to je hrozná zpráva, je to hrozný. Tihle hráči udělali pro český hokej hodně, musíme jim být vděční,“ dodal Růžička.

Letadlo s hokejisty ruského týmu Lokomotiv Jaroslavl havarovalo ve středu odpoledne nedaleko jaroslavlského letiště. Na jeho palubě zemřelo 43 lidí. Kromě tří českých hokejistů zahynula také legenda slovenského hokeje Pavol Demitra.

"Je to nejčernější den historie našeho sportu... Je to strašná tragédie pro světové hokejové společenství také proto, že se dotýká tolika národů... Naše myšlenky a modlitby jsou u rodin a přátel obětí," prohlásil předseda Mezinárodní hokejové federace René Fasel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám