Hlavní obsah

Havel a Janžurová jsou čestnými občany Prahy 6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čestné občanství Prahy 6 za odvahu, osobní statečnost a umělecký přínos převzal v pátek exprezident Václav Havel z rukou starostky této městské části Marie Kousalíkové. Havel se na veřejnosti ukázal po delší době, přišel v doprovodu manželky Dagmar. Spolu s ním byla v Břevnovském klášteře oceněna za svůj umělecký přínos herečka Iva Janžurová.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Havel a Iva Janžurová na slavnostním ceremoniálu

Článek

Havel do Prahy přijel z chalupy na Hrádečku, kde tráví léto a zotavuje se z komplikovaného zánětu dýchacích cest. Po část ceremoniálu se podpíral hůlkou.

"Já jsem samozřejmě rád, že jsem čestným občanem všech svých domovů. Jsem čestným občanem svého hlavního domova v Dejvicích a jsem čestným občanem obce Mladé Buky, kam patří náš Hrádeček," řekl pak exprezident novinářům.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Havel a Iva Janžurová na slavnostním ceremoniálu

Po skončení akce odjel zpět na Trutnovsko na Hrádeček.

Spolu s exprezidentem byla oceněna i oblíbená herečka komediálních i vážných rolí Iva Janžurová. Letos oslavila sedmdesátiny. Od šedesátých let patří k nejpopulárnějším českým herečkám. Je dlouholetou členkou Národního divadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám