Hlavní obsah

O víkendu bude krásně, pak se ale zatáhne a bude pršet

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před příchodem studené fronty, která bude počasí v České republice ovlivňovat většinu příštího týdne, nás čeká velmi teplý víkend, přičemž zejména v neděli budou odpolední maxima stoupat až k 29 stupňům Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Podvečer na Vltavě poblíž Žlutých lázní v Praze.

Článek

"Po oba víkendové dny bude jasno či skoro jasno," konstatovala Honsová s tím, že v ranních hodinách se mohou objevovat mlhy. Sobotní ranní teploty poklesnou na 12 až osm stupňů, v horských oblastech může být i chladněji. Odpoledne se budou teploty pohybovat mezi 24 až 28 stupni Celsia.

Velmi podobný charakter bude mít počasí i v neděli. Ranní teploty zůstanou na stejných hodnotách jako předchozí den, odpoledne se rtuť teploměru dostane na 25 až 29 stupňů. "Večer začne od západu přibývat oblačnosti a objeví se i první srážky," dodala Honsová.

Studená fronta se začne naplno projevovat v pondělí. Meteorologové očekávají velkou oblačnost s deštěm, přeháňkami a místy se mohou objevit i bouřky. Ranní teploty poklesnou na 13 až devět stupňů, odpolední se ještě dostanou na 22 až 26 stupňů.

V dalších dnech příštího pracovního týdne bude charakter počasí velmi podobný. Převládat bude velká oblačnost s četnými srážkami. Maximální teploty se odpoledne budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni.

Následně již by mělo začít slibované babí léto, dodala meteoroložka optimisticky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám