Hlavní obsah

Demonstrace na podporu Bátory zaujala hlavně turisty a kolemjdoucí

Právo, rsk
Praha

Po demonstraci proti působení Ladislava Bátory na ministerstvu školství se ve čtvrtek uskutečnila i akce na podporu Bátory. Shromáždění proběhlo před kostelem Panny Marie Vítězné, ve kterém je slavné Pražské Jezulátko, za zvědavosti kolemjdoucích a turistů. Na mítinku se sešlo několik desítek Bártových příznivců a lidí z Akce D.O.S.T. Na demonstraci se objevil například Bátorův syn Alexandr či tajemník hnutí František Červenka, jehož jméno je spojováno s neonacisty.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Spoluzakladatel Akce D.O.S.T. Michal Semín na demonstraci na podporu Ladislava Bátory

Článek

Spoluzakladatel Akce D.O.S.T. Michal Semín uvedl, že 1. září loňského roku hnutí protestovalo proti sexuální příručce pro školy. Ocenil Dobeše za to, že ji zrušil a podotkl, že nyní „extremisté jsou z ministerstva pryč“.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Demonstrace na podporu Ladislava Bátory

Podle něj po příchodu Bátory nastala v politických kruzích hysterie. „Po roce 1989 to byl organizovaný frontální útok na občanské svobody z řad zelených, ODS a pseudokonzervativní páté kolony pravice TOP 09.

„Panuje reálná obava pravdoláskových kruhů ze zformulování opravdové konzervativní pravice,“ uvedl Semín s tím, že proto padají „nehorázná obvinění z fašismu a nacismu“.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Demonstrace na podporu Ladislava Bátory

Spoluzakladatel Akce D.O.S.T. podotkl, že to spíše demonstranti na Maltézském náměstí jsou radikálové. „Transparenty Bijte Bátoru, Odejděte sám, nebo zasáhne vyšší moc a to, že Bátora dnes (ve čtvrtek) obdržel v dopise kulku, to je fašismus,“ uvedl Semín s tím, že internetovou petici na podporu Bátory podepsalo za čtyři dny téměř 700 lidí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tajemník hnutí D.O.S.T. František Červenka

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám