Hlavní obsah

Po deštivém létě přijde teplé září

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Září by mělo být teplejší a méně deštivé, než je na toto období obvyklé. Oblačnost budou střídat slunné dny a občas se opět vyskytnou i letní teploty. Postupně se sice bude ochlazovat, ale i v závěru měsíce očekávají meteorologové průměrné odpolední teploty kolem 20 stupňů Celsia. Vyplývá to z měsíční předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Začátek školního roku by mělo provázet mírné počasí s průměrnými teplotami mezi 20 až 25 stupni Celsia. Obloha by měla být polojasná, jen v případě zvětšené oblačnosti se ojediněle spustí déšť nebo přeháňky. Na začátku příštího týdne by měly teploty gradovat až k rozmezí 25 až 29 stupňů Celsia.

V průběhu příštího týdne se ale bude postupně ochlazovat, teploty klesnou k intervalu od 16 k 22 stupňům a přibude přeháněk, dešťů a ojediněle se přiženou i bouřky. S víkendem velká oblačnost opět ustoupí. Po celou dobu by nejnižší noční teploty neměly v průměru klesnout pod sedm stupňů Celsia.

1. 9. až  10. 9.Nejvyšší denní teploty zpočátku 21 až 25 °C, postupně 25 až 29 °C. Ve druhé polovině dekády 16 až 22 °C
11. 9. až 20. 9.Nejvyšší denní teploty 18 až 24, přechodně až 27 °C
21. 9. až 30. 9.Nejvyšší denní teploty 17 až 23 °C

V polovině měsíce bude zpočátku převažovat polojasno, pomalu ale budou mračna houstnout, deště a přeháňky se ale očekávají jen místní. Nejnižší noční teploty zůstanou v rozmezí od 13 do sedmi stupňů, denní maxima se vyšplhají k 18 až 24 stupňům, přechodně dosáhnou až na 27 stupňů Celsia.

Posledních deset zářijových dní by se nemělo na charakteru počasí mnoho změnit, pouze teploty půjdou ještě níže. Přes den se budou pohybovat mezi 17 až 23 stupni, v noci mohou rtuti teploměrů klesnout i ke čtyřem stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám