Hlavní obsah

Poslanec Babák přišel při rvačce o zuby

– Praha • Aktualizováno
Právo, Novinky, nig, rsk

Poslanec Věcí veřejných Michal Babák se v úterý dostal do ostrého konfliktu v Blue light baru v Josefské ulici nedaleko Malostranského náměstí v Praze. Podle svědků při konfliktu s personálem přišel o dva zuby. Poslanec nebude celou záležitost s ohledem na policejní vyšetřování komentovat.

Článek

Ke konfliktu došlo po půlnoci, kdy se poslanec podle očitých svědků vulgárně obořil na zaměstnance klubu, že mu překáží v cestě. Muž si to nenechal líbit a oplatil mu stejným výrazem.

Poté, co přijela sanitka a policie, se rozplakal
zaměstnanec baru

Babák ho za to odměnil ranou pěstí. Vzápětí mu ji zaměstnanec vrátil a vyrazil mu při tom dva zuby. Babák poté zavolal policisty. Do baru dorazila početná skupina státních policistů v černých uniformách a celý konflikt skončil tím, že Babáka odvezla sanitka na ošetření.

Zaměstnanec baru, který si nepřál zveřejnit jméno, ale popsal událost jinak: "Babák napadl na baru hosta, začal se s ním prát. Když se je snažili dát od sebe, tak chtěl utéci. Upadl hlavou na stůl a vyrazil si zuby. Poté, co přijela sanitka a policie, se rozplakal."

Majitel podniku František Ludačka serveru Tyden.cz řekl, že Babák patřil k pravidelným hostům podniku. "Choval se přezíravě a arogantně, zkrátka nepatřil k oblíbeným hostům," uvedl.

Poslanec podle jeho slov, když se opil, například nečekal na obsluhu jako ostatní hosté, ale dožadoval se privilegií.

Foto: Metropol TV, Právo

Michal Babák

Babák incident nebude komentovat

Babák se k incidentu nijak nevyjádřil. "Poslanec Michal Babák nebude celou věc komentovat, protože probíhá její policejní vyšetřování. Své vyjádření podal Policii ČR," uvedla strana v tiskovém prohlášení.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Michal Babák VV)

Sám Babák ve středu ráno nebral telefon, ani neodpovídal na SMS. Podle zdrojů Práva byli o incidentu v baru informováni poslanci VV textovou zprávou, v ní byla bez dalších podrobností informace o tom, že Babák byl napaden v baru Blue Light.

Klasnová: Michal je potrestaný dostatečně

Místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová na dotaz, zda incident budou VV disciplinárně řešit, odpověděla: "Nejsou mi známy okolnosti celé věci, ze kterých by vyplývalo, že i na druhé straně by byly nějaké ztráty na zubech. Fyzickou újmu utrpěl jen Michal Babák. Jistě nám k tomu něco řekne, ale nevidím důvod, proč bychom to měli kázeňsky řešit. I poslanci jsou lidé, a pokud se někdo připlete do podniku, kde někdo není v dobré náladě, tak to může tímto způsobem skončit. Michal je dostatečně potrestaný tím, že přišel o dva zuby."

"Poslanec Babák mě zajímá ve vztahu k tomu, jak pracuje ve Sněmovně, a ne co dělá večer v hospodě. Pokud bránil slabšího, nebo čest ženy, tak to dokonce i chápu. Obecně si myslím, že nafackovat by potřebovalo mnoho politiků napříč naším politickým spektrem, nicméně já se této záslužné činnosti touto formou věnovat nehodlám," konstatoval místopředseda VV Tomáš Jarolím s tím, že ze strany poslance se jednalo o klukovinu.

V úterý byl Babák přijat předsednictvem VV zpět do strany. Členství přerušil kvůli nejasnostem ohledně financování strany. [celá zpráva]

Násilné incidenty, do nichž byli zapleteni politici, se odehrály i v minulosti. Politici v nich vesměs figurovali jako napadení. Babák, který se zapojil do rvačky, je výjimkou.

Nejznámější fyzické konflikty českých politiků

V roce 1992 byl před svým domem pobodán tehdejší šéf KSČM Jiří Svoboda.

Roku 1997 byl napaden a pořezán tehdejší poslanec ČSSD Pavel Dostál.

V roce 2006 byl napaden a zkopán poslanec KSČM Jiří Dolejš.

Roku 2009 dostal kamenem do hlavy tehdejší šéf ODS Mirek Topolánek.

V roce 2010 utržil na předvolebním mítinku ránu pěstí i nynější předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám