Hlavní obsah

Tři čtvrtě miliónu jako odměna, i tak vypadají policejní úspory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie šetří, někteří policisté přesto dostávali statisícové odměny. Jeden z příslušníků si tak k základnímu platu přilepšil v roce 2009 o rovných 760 000 korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mimořádné odměny za "splnění mimořádného nebo zvlášť významného služebního úkolu" jsou podle Hospodářských novin, které informaci přinesly, vlastní i hasičům. Nejlépe honorovaný hasič si v roce 2009 na odměnách odnesl 550 000 korun.

Loňský rok přinesl v důsledku krize u policie snížení odměn a jednorázové přilepšení k platu nepřekročilo 150 000 korun.

Mimořádné odměny jsou způsobem, kterým lze obejít tabulkové platy, které jsou ve srovnání s odměnami často nepoměrné.

Ačkoliv ve většině případů odmítá vedení policie i hasičů sdělit, komu a zač byly odměny uděleny, jeden z příkladů se nabízí.

Pecina byl štědrý

Loni v červnu  krátce před svým koncem v čele ministerstva vnitra udělil Martin Pecina dvousettisícovou odměnu tehdejšímu policejnímu prezidentovi Oldřichu Martinů.

Nynější šéf policie Petr Lessy přitom před časem uvedl, že jeho plat v pozici policejního prezidenta je je 76 000 korun včetně všech příplatků.

Reklama

Výběr článků

Načítám