Hlavní obsah

Léto se připomene v polovině týdne

Novinky, jas

Počasí v tomto týdnu ukáže i svou přívětivější tvář, přičemž zejména ve středu a ve čtvrtek se dočkáme i letních teplot. Vydařit by se měl i nadcházející víkend, kdy by odpolední teploty mohly šplhat až k 27 stupňům Celsia. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

V pondělí bude přes naše území přecházet studená fronta, která s sebou přináší vedle přeháněk i déšť a bouřky. Na Moravě a ve Slezsku bude v počátku dne ještě polojasno, později se však zatáhne a objeví se již zmiňované bouřky a déšť. Podle výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) může napršet až 40 milimetrů srážek a objevit se mohou i kroupy. [celá zpráva]

Zatímco na východě území se odpolední maxima dostanou až na 28 stupňů Celsia, v Čechách to budou teploty mezi 19 až 23 stupni. Od západu bude oblačnosti i srážek ubývat.

Od úterka se bude vyjasňovat

"V úterý bude převážně polojasno až oblačno s přeháňkami," uvedla Honsová s tím, že ranní teploty se pohybovat mezi 16 a 12 stupni, odpoledne se rtuť vyšplhá na 21 až 25 stupňů.

Méně oblačnosti a ještě vyšší teploty slibuje středa, kdy by dle Honsové mělo být skoro jasno až polojasno, přičemž ráno se mohou objevit mlhy. "Při zvětšené oblačnosti se mohou objevit slabé přeháňky," doplnila Honsová s tím, že ranní minima klesnou na 14 až 10 stupňů, odpoledne bude mezi 22 až 26 stupni.

Velmi podobně bude i ve čtvrtek, ranní mlhy budou spíše ojedinělé, ale odpoledne bude od západu přibývat oblačnosti a začnou se objevovat i přeháňky. Po ránu se budou teploty pohybovat mezi 16 a 12 stupni, odpoledne se dostanou na 24 až 28 stupňů Celsia.

Pátek bude v důsledku přechodu další fronty ve znamení zatažené oblohy a četných přeháněk. Objevit se mohou rovněž bouřky. Teploty se dostanou na 20 až 24 stupňů.

Po oba víkendové dny by mělo být podle výhledu spíše méně oblačnosti a teploty se budou pohybovat mezi 23 až 27 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám