Hlavní obsah

Blesková povodeň na Přerovsku v záběrech hasičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Přerovsko opět po týdnu čelilo vydatným srážkám, během několika minut voda z polí rozvodnila malé potůčky, které za normálních dnů nedosahují ani šíře jednoho metru. Během hodiny na více místech dosahovaly rozměrů řek.

Článek

Nejhorší situaci zažili obyvatelé Všechovic nedaleko Hranic. Během necelých patnácti minut velmi vydatného deště voda z polí zalila komunikace. Valící se bahno s vodou zatopilo několik sklepů domácností ve Všechovicích a blízkém okolí. [celá zpráva]

Tísňová linka hasičů dvě minuty před pátou hodinou přijala několik žádostí o pomoc s odstraňováním následků vydatného deště. Necelou hodinu po povolání jednotek do obce Všechovice opět vydatná průtrž mračen zaplavila v daleko větší míře již před hodinou zatopené domy.

V dalších částech obce voda z polí zaplavila několik zahrad a sklepů v satelitních domech u nedalekého fotbalového hřiště.

Na pilno měli také hasiči v Přerově. Během několika minut přijala tísňová linka několik žádostí o čerpání vody ze sklepů domů. V okolí Přerova rovněž hasiči likvidovali popadané stromy a v několika případech čerpali vodu ze zaplavených sklepů.

Situace se uklidnila krátce před devátou hodinou večerní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám