Hlavní obsah

Víkend bude konečně letní, ale v pondělí se vrátí déšť

Novinky, jim

Od západu přichází na české území teplý a vlhký vzduch, takže se Češi mohou těšit na letní víkend ve znamení dešťů. Nejvíce bude ale pršet až v pondělí, kdy se přes Českou republiku přežene studená fronta, poté mají následovat tři slunné dny s modrou oblohou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Ranní teploty se o víkendu budou pohybovat na úrovních, jaké byly tento týden naměřeny při odpoledních maximech. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová z Meteopressu.

V sobotu díky teplé frontě od jihozápadu a západu se odpolední maxima vyšplhají na letní úroveň od 25 do 29 stupňů Celsia. Po většinu dne by obloha měla být oblačná až polojasná a přeháňky se očekávají jen místy. V odpoledních hodinách ale začne oblačnost houstnout a objeví se přeháňky, deště a bouřky.

Nedělní ráno bude podle meteorologů na letošní poměry velmi teplé, rtuti teploměrů ukáží 17 až 13 stupňů Celsia, odpoledne se vyšplhají k intervalu mezi 23 až 27 stupni. Převážně by mělo být polojasno, přechodně i oblačno, přeháňky a bouřky se vyskytnou jen ojediněle.

Po víkendu se zase zatáhne, studená fronta srazí teploty k rozmezí 20 až 24 stupňů Celsia a celé území skropí deště a přeháňky. Mraky se ale poté rozeženou a do čtvrtka by měla zůstat obloha skoro jasná až polojasná, deště a přeháňky se vyskytnou jen výjimečně a průměrná odpolední teplota by neměla klesnout pod 22 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám