Hlavní obsah

Zeronik podezřelý z uplácení pozastavil členství v ODS

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Členství v ODS pozastavil Jiří Zeronik, který je podezřelý z toho, že se spolu s dalšími dvěma muži pokusil uplatit asistenta poslance Michala Babáka Šimona Stejkozu kvůli vzniku soukromé vysoké školy v Liberci. Babák má pozastaveno členství ve Věcech veřejných.

Článek

„Dnes vzala místní rada Občanské demokratické strany v Liberci na vědomí dopis jejího řadového člena Jiřího Zeronika, že do doby uzavření vyšetřování kauzy údajné korupce pozastavuje své členství ve straně,“ sdělil Právu za libereckou místní radu ODS její mluvčí Lukáš Váňa. Dodal, že místní rada jeho rozhodnutí plně respektuje.

Podle Váni vedla Zeronika k pozastavení členství „snaha nepoškozovat ODS mediálními útoky, které jsou v současné době proti jeho osobě vedeny.“

Policie obvinila z uplácení Stejkozy tři liberecké podnikatele, kromě Zeronika ještě Josefa Šlechtu a Milana Hnilicu. Obvinění údajně chtěli, aby Stejkoza prostřednictvím svého šéfa zajistil dotace na zřízení a výstavbu soukromé technické VŠ za 250 miliónů korun od resortu školství, který řídí Josef Dobeš (VV).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám