Hlavní obsah

V areálu nemocnice na Bulovce pobíhají divoká prasata

Novinky, Karolína Vrbasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ředitelství Fakultní nemocnice Na Bulovce řeší kuriózní záležitost. Personál tu v posledních týdnech několikrát narazil na volně pobíhající rodinku divokých prasat. Bachyně s mláďaty se sem dostala pravděpodobně přes vlakové koleje, které leží pod lesnatým srázem obklopujícím nemocnici.

V areálu nemocnice na Bulovce pobíhají divoká prasataVideo: Novinky

 
Článek

A zalíbilo se jí tu natolik, že se v místních svazích s divokou vegetací zřejmě rozhodla zabydlet natrvalo.

Na nebezpečné setkání upozornil sanitář, kterého v noci vedle cesty vystrašily svítící oči dvou téměř stokilových divočáků. Obdobné setkání zažilo na vlastní kůži několik dalších zaměstnanců a to dokonce v ranních a odpoledních hodinách. Ředitelství nemocnice proto okamžitě učinilo varovná opatření, aby kontaktu lidí s nebezpečnými zvířaty zabránilo.

Personál i pacienti byli upozorněni, aby se pokud možno nepohybovali mimo vyznačené cesty a neprocházeli se v remízkách a lesnatých prostorách areálu nemocnice.

Uzavření rizikových oblastí v okolí Infekční kliniky, Plicní kliniky a Druhé interny není podle slov tiskového mluvčího nemocnice Jakuba Hofmanna možné. Po běžných cestách tudy totiž chodí laboranti s krevními vzorky a další zaměstnanci.

Většina pozemků navíc patří magistrátu hlavního města Prahy, na který byla současně zaslána žádost o odchyt nezvaných návštěvníků. Administrativní proces schválení této záležitosti ale nějakou chvíli potrvá, proto vedení nemocnice doufá, že se lidem do té doby podaří dalšímu setkání s divočáky vyhnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám